• Elit & juniorverksamheten

Välkommen till Eskilstuna Golfklubb

Vi vill erbjuda Sveriges bästa golf – för alla
Vi är en klubb som erbjuder en genomtänkt och sammanhållen verksamhet – från barn till elitjunior – där alla är välkomna och där varje individ ges möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar. En klubb som ser sina juniorer som en väsentlig del och beaktar juniorerna i all verksamhet

Vi vill att fler ska upptäcka att golf är en kul, utmanande och social idrott – så att golf blir en del av livet för fler.

Elit- & Juniorverksamheten ansvarar och stöttar både träning och tävling för EsGK´s juniorer. Verksamheten på Eskilstuna Golfklubb riktar sig till alla golfintresserade barn och ungdomar upp till 25 år i Eskilstuna med omnejd som vill träna, tävla och leda.

Verksamheten innefattar golf för barn (Golfäventyret), veckoträning för utveckling året runt och elit, spelträning, tävling samt utbildning för ledare. För alla träningsgrupper gäller att fostra juniorer till att ta ansvar för sig själva och bli bra samhällsmedborgare, samtidigt som de utvecklas som golfspelare.

I denna verksamhet ingår även representationslagen. För närvarande har klubben ett herrlag som kommer att spela i division 1 under år 2024. Två lag i Ungdomsserien och ett lag i Juniorserien som spelas inom ramen för Sörmlands golfförbund.

Gå med idag!

För mer info och övriga funderingar för dig som vill gå med i juniorverksamheten.
Vid frågor, kontakta klubben via: juniorverksamheten@eskilstunagk.se

Elitverksamheten

Upp till 25 år:
Här finns de som vill spela och träna för att nå en högre nivå inom golfen allt från hög amatörnivå till de som siktar på en proffskarriär. Hcp kraven är upp till 16 (pojkar) / 24 (flickor)

Vi träffas vi 4 tillfällen per vecka året om.

Pris: Ingår i medlemsavgiften 2024

Juniorverksamheten

Upp till 21 år:
Här finns de som vill träna och spela golf, tävla en del med ett Hcp 16 – 54 (pojkar) / 25 – 54 (flickor).

Vi träffas vid tre tillfällen i veckan året om.

Pris: Ingår i medlemsavgiften 2024

Golfäventyret / Knatteverksamheten

6 – 12 år:
Vår knatteverksamhet bygger golfäventyret där vi träffas vid 13 pass under sommaren.

Spelaren börjar i Team Blå för att byta grupp när spelaren nått en högre nivå Från Team Blå till Team Orange till Team Rosa för att sluta i Team Grön. När man nått Team Grön så är slutmålet grönt kort och klubbhandicap (hcp 54). Då kan spelaren sedan flytta till Team Ungdom Hcp 16 – 54 (p) / 24 – 54 (f).

Pris: Ingår i medlemsavgiften 2024

Aktiviteter

Golfäventyret

Varmt välkommen till Golfäventyret!

Läs mer